NASCHOLINGSDAG OVER VERGEVING, DATUM 15-09-2014

Geplaatst op: 30 september 2014

NASCHOLINGSDAG OVER VERGEVING, DATUM 15-09-2014

hero (2).jpg

Léonne Meijs, deelnemer en VIV lid schrijft:

Léonne Meijs, deelnemer en VIV lid schrijft:

Vergeven, dat is het thema waar we afgelopen nascholingsdag mee aan de slag gingen. Het was Willem Glaudemans die ons deze dag meenam op een ontdekkingsreis die startte in een vijver van misvattingen over vergeven. Wat is vergeven niet en hoe ga je er als begeleider mee om wanneer een van de misvattingen over vergeven toch als de juiste overtuiging als vergeving door je cliënt bij jou gedeponeerd wordt?

Een oefening met overtuigingen waarvan één of meerdere overtuigingen bij ieder van ons resoneerde. Met sommige (misvattende) overtuigingen over vergeven voelde we ons niet of minder verbonden en bij andere (misvattende) overtuigingen kon het gevoel van “Maar dat is toch ook zo?” ontstaan. Ook al wisten we rationeel wel beter.

Met dat gevoel wilde Willem met ieder van ons aan de slag.

  • Gevoelens uit momenten waar we ons bijvoorbeeld eenzaam, gekwetst, verlaten of vernederd hebben gevoeld.
  • Momenten uit het verleden die we door de ander zo graag anders ingevuld hadden gezien en waar we nu nog met weemoed aan terug kunnen denken.
  • Momenten waar ons innerlijke verlangen niet vervuld werd en waarvan we de pijn van de leegte hierin nu nog steeds kunnen voelen als we hieraan terugdenken.

Vergeven heeft altijd met het verleden te maken en dat laat Willem ons in beeld en taal ervaren. Niet alleen door de oefening die we samen op deze dag doen, maar ook door de manier waarop hij ons toespreekt.

Een dag waarna mensen meer straalden en onder de indruk waren van de inzichten die het hen had opgeleverd. Kortom, een schitterende dag!
Voor meer informatie over de spreker kun je bij www.willemglaudemans.nl kijken.

Evaluatie nascholingsdag ‘Vergeving’

Op 15 september jl. heeft Willem Glaudemans de VIV-nascholingsdag verzorgd. Er waren 196 VIV-leden aanwezig en 156 mensen hebben het evaluatieformulier ingevuld. Het overgrote deel van de leden kwam voor het nascholingsonderwerp.

Locatie. Drakenburg is met een dikke acht gewaardeerd. Velen waren te spreken over de prachtige locatie gelegen in het bos. Het was een warme dag en veel mensen hebben het binnen als te warm ervaren. De deuren konden niet open, vanwege de airco, maar die redde het niet helemaal om de zaal te verkoelen. Het biologisch lunchbuffet, voor het overgrote deel vegetarisch, was weer fantastisch. Drakenburg had het zo opgesteld, dat er van 4 kanten van het buffet gepakt kon worden. Dit is niet door iedereen begrepen, waardoor velen het als chaotisch ervaren hebben.

Organisatie van de dag. Eerder in een nieuwsbrief hebben we laten weten, dat we geen uitnodigingen meer sturen voor een VIV-nascholing. Vooral met de nieuwe website staat de aankondiging op de home-pagina, waardoor dit duidelijk genoeg is. Het nieuwe nieuwsbulletin wordt automatisch naar alle leden en belangstellenden gestuurd. Ook daar wordt de nascholing apart genoemd en omschreven. Onderaan iedere nieuwsbulletin staat altijd een up to date agenda, waar de aankomende en geplande activiteiten staan vermeld.
We waren met een grote groep en dat is altijd een uitdaging met de planning van ontvangst (er zijn altijd mensen, die later komen binnenstappen), de pauzes en aan het einde van de dag met het aftekenen van de presentielijst. Deze dag was ruim op tijd afgelopen, dus iedereen had de tijd om de evaluaties in te vullen en om zich af te melden.

De nascholing door Willem Glaudemans. Op een enkeling na, was iedereen razend enthousiast over het onderwerp. Willem kreeg alle lof hoe hij met veel humor deze nascholing verzorgde. Velen vonden het praktisch toepasbare heel fijn; je kon er meteen zelf iets mee, maar ook het geleerde meenemen om te gebruiken in je eigen praktijk

Enkele losse kreten. Fantastische dag! Bedankt voor deze mooie dag! TOP! Fijn om hier te zijn. Fijne, inspirerende, energieke dag! Superdag! Smaakt naar meer!

Suggesties nascholingsdagen. We hebben ruim 30 ideeën voor een nascholing ontvangen. Fijn, dat iedereen meedenkt hierover. Echter, niet alle nascholingsideeën zijn geschikt voor een grote groep. En, niet te vergeten, we hebben de in de loop van de afgelopen jaren al heel veel nascholingsonderwerpen gehad.
We houden de lijst echter bij de hand voor het uitzoeken van nascholingen voor de aankomende jaren. Je bent altijd uitgenodigd om ons te mailen indien je een mooi nascholingsonderwerp of spreker hebt gezien. We bewaren alle suggesties en kijken ieder jaar welke nascholing in het thema van dat jaar past. Als dat zo is, dan nemen we contact met je op.