Ledenvoordeel

Collectief alternatieve therapeuten: jouw voordelen uitgebreid uitgelegd

Als jij je aansluit bij een collectief van alternatieve therapeuten scheelt dat een berg zorgen, tijd én dus kosten. Als VIV-lid profiteer je namelijk van allerlei voordelen: van een individuele beroepsaansprakelijkheidsverzekering voor een collectieve prijs tot een eigen klachtfunctionaris. Wij zetten alle voordelen uitgebreid voor je een op rij.

Er komt veel kijken bij het hebben van een eigen praktijk als vitaliteitsprofessional. Je wilt graag voldoen aan alle kwaliteitseisen, wetten en regels. Ook wil je op de hoogte blijven van alle belangrijke ontwikkelingen in jouw vakgebied. En dan staat het vinden van een goede beroepsaansprakelijkheidsverzekering ook nog op je lijstje. Kortom: een hoop uitzoekwerk en geregel.

Als lid van ons collectief alternatieve therapeuten hoef jij je over deze zaken niet druk te maken. Wij regelen alles voor je. In dit overzicht zie je wat jouw ledenvoordeel is:

Aansprakelijkheidsverzekering

Als therapeut of coach maak je liever geen fouten. Toch kan het gebeuren dat je een fout maakt die gevolgen heeft voor jouw cliënt. Deze kan jou dan aansprakelijk stellen voor de schade die je hebt veroorzaakt. En dat kan flink wat geld kosten. Slim dus om een aansprakelijkheidsverzekering af te sluiten.

We hebben een beroepsverzekering bij een verzekeringsmaatschappij die gespecialiseerd is in het verzekeren van professionals in de gezondheidszorg voor onze leden geregeld. De verzekering bevat naast aansprakelijkheid voor het beroep ook

• Een stuk bedrijfsaansprakelijkheid
• Een stuk rechtsbijstand

Met deze verzekering voldoe je als vitaliteitsprofessional aan de nieuwe wettelijke eisen. Uitgebreide informatie vind je op de pagina Beroepsaansprakelijkheidsverzekering.

  • De VIV heeft mij goed geholpen toen er een klacht over mij binnenkwam van een gecompliceerde cliënt die was doorverwezen via de jeugdzorg. Het ging over een vechtscheiding. Ik vond het zeer fijn dat de VIV mij hierin heeft gesteund, het gaf mij vertrouwen.

    Jet Sternefeld-de Beer kindercoaching en levenscoaching

Geschillencommissie en klachtenregeling

Als therapeut of coach moet je voldoen aan de Wet kwaliteit, klachten, geschillen zorg (Wkkgz). Om jou zoveel mogelijk kwaliteit tegen zo laag mogelijke kosten te bieden hebben wij ons aangesloten bij de CAMCoop. Dit is de Stichting Complementary Alternative Medicine. Via de CAMCoop is aansluiting bij de “Geschillencommissie Complementaire Behandelvormen“ en een klachtenregeling met onafhankelijke klachtenfunctionaris geregeld.

Voor aansluiting bij de geschillencommissie, externe en onafhankelijke klachtenfunctionaris en tucht, wordt jaarlijks € 20,-  in rekening gebracht.
Voor de leden heeft VIV een vertrouwenspersoon aangesteld. Voor de cliënten is een contactpersoon klachtopvang aangesteld.

Gratis incasso

Niets zo vervelend als cliënten die niet of te laat betalen. Als lid van VIV kun je incasso’s gratis laten versturen door MediCas (ter waarde van € 149,-). Als jouw cliënt alsnog niet betaalt, kunnen ze een gerechtelijke procedure voor je starten. Dat scheelt jou een hoop administratie.

Bijscholingsdagen

Als lid van ons collectief alternatieve therapeuten krijg je twee keer per jaar een gratis bijscholingsdag. Deze dag combineren wij met een algemene ledenvergadering. Tijdens deze bijscholingsdagen heb je de mogelijkheid om jouw kennis en kunde te verbreden en verdiepen. Naast de twee verplichte gratis bijscholingsdagen, kun je je ook naar eigen keuze opgeven voor betaalde bijscholingsdagen. In onze bijscholingsagenda vind je een overzicht van de verschillende bijscholingsdagen en de data. Alle bijscholingen zijn door SNRO of  Stichting Keurmerk Beroepsscholingen geaccrediteerd.

  • De bijscholingen zijn voor mij echt een dagje uit. Een prachtige locatie, lekkere lunch en heel interessante thema’s. Voor mij voelt de VIV echt als een soort familie. Toen ik een tijd ziek was, kreeg ik zelfs mailtjes van andere leden hoe het met me ging. Ik voel me gesteund, zowel door het bestuur als de collega’s.”

    Nel ter Veen coach persoonlijke ontwikkeling & weerbaarheid

Goedkope visitaties

Om zeker te weten dat jij aan alle kwaliteitseisen voldoet, krijg je bij het begin van je lidmaatschap een visitatie (kosten € 265,-). Wij laten je dan weten op welke punten jij nog eventueel verbeteringen kunt aanbrengen in jouw praktijk. Na je aanmelding en eerste visitatie verzorgen wij eens per vijf jaar opnieuw een visitatie.

De kosten hiervan zijn slechts € 132,50,- (elders betaal je tussen de € 250,- en € 600 euro). De visitatie geeft jou en jouw cliënten de zekerheid dat je aan alle kwaliteitseisen, wet- en regelgeving voldoet. Wel zo prettig.

Zichtbare plek op de website

Als lid van onze vereniging zorgen wij ervoor dat toekomstige cliënten jou makkelijk kunnen vinden. Mensen die op zoek zijn naar een vitaliteitsprofessional kunnen op onze site op woonplaats zoeken. Jouw praktijk wordt dan netjes op de kaart getoond, inclusief je contactgegevens.

Altijd op de hoogte via de nieuwsbrief

Als je druk bent, kan het een behoorlijke uitdaging zijn om ook nog alle ontwikkelingen in jouw vakgebied bij te houden. Helemaal als dat betekent dat er nieuwe wet- en regelgeving komt, waar jij aan moet voldoen. Denk bijvoorbeeld aan de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AGV). We bieden onze leden handige tools aan om aan deze wetten en regels te voldoen. Op onze nieuwspagina houden wij je regelmatig op de hoogte van de laatste ontwikkelingen. Als lid ontvang je bovendien gratis onze nieuwsbrief, zodat je niets mist.

Word nu lid! – Meer dan 350 leden gingen je al voor.

Alleen na aanmelding kan je een agb code aanvragen bij Vektis als je beschikt over MBK en of PsBK.

Sinds 2019 bestaat er ook een studentlidmaatschap

Vanaf 2020 bestaat er ook een sponsorlidmaatschap.

Meer weten?

Wil je meer weten over een van deze bovenstaande onderwerpen? Neem dan gerust contact met ons op.