VIV leesvoer, laat je inspireren

Toen we ontdekten dat veel VIV leden een boek geschreven hebben, besloten we deze in onze nieuwsbrieven en sociale media onder de aandacht te brengen. Wat een kennis en kunde om elkaar te inspireren en van elkaar te leren.

Maandelijks zetten we een boek in de spotlights!

De ene keer inspirerend leesvoer, de andere keer een praktisch boek voor elke complementair werkende vitaliteitsprofessional en weer een andere keer een warm aanbevolen tip voor leesvoer. Doe er je voordeel mee!

succesvolle-ondernemers

Leesvoer – Succesvolle ondernemers in de complementaire zorg

Het e-book “Succesvolle ondernemers in de zorg”, geschreven op basis van ervaring door onze eigen VIV coaches en therapeuten. Vertaald en geschreven door Ellen Roderkerken en Léonne Meijs is vanaf nu voor iedereen via onze website te koop. Direct hier in digitale vorm te bestellen

Zullen we alvast een tipje van de sluier oplichten? Dé overeenkomst van alle succesvolle praktijken is dat er sprake is van zelfbewustzijn, zelfrespect en eigenwaarde bij de coaches en/of therapeuten. En dat zowel ontwikkeling hiervan als volharding hierin leidt tot de gewenste resultaten. Succesvolle coaches en therapeuten blijven ondernemend om zichzelf te ontwikkelen, vanuit de gedachte dat er nog veel is wat ze niet weten, en wat ze dus kunnen leren.

Millie en zijn vriendjes

Het boek Millie en zijn Vriendjes van Patricia Leenaarts gaat over een ondernemende pup die bijzondere avonturen beleeft, net zoals kinderen die opgroeien. Het doel van het boek en de missie van Millie is om het contact tussen de volwassene en het kind te verdiepen.  
De onderwerpen raken het leven en de ervaringen van het kind en nodigen uit tot een fijn gesprek waar het kind uit zichzelf niet gemakkelijk over begint. Zo ontstaat een open communicatie en krijgt het kind meer inzicht en vertrouwen in alledaagse situaties.
 
De avonturen die Millie beleeft gaan onder andere over samenwerken, vriendschappen, ‘onaardige dieren’ en talenten. Het verhaal is in twee talen geschreven, Nederlands en Engels om het kind uit te dagen en spelenderwijs kennis te laten maken met een andere taal. Het boek is voor kinderen tussen de 4 en 8 jaar.  Millie en zijn Vriendjes is een hardcover geïllustreerd kinderboek met mooie bladvullende tekeningen. Het is “Een boek met een boodschap en een Hondje met een Missie.” 
 
Patricia heeft het boek geschreven om meer ouders en kinderen kennis te laten maken met een andere manier van communiceren. Open communicatie gaat verder dan alleen woorden.

Leesvoer – Dicht bij mij door Paula Sprenkels-Bontje

dicht-bij-mij“Een pareltje, de bundel van Paula! Korte gedichten die voelbaar maken wat onder de oppervlakte zit; met de kracht van eenvoud raken de gedichten diepere lagen en ontstaat er meer helderheid. Zo lijken veel van de gedichten op een laagdrempelige manier helend te werken, de ene keer met een lach, de andere keer met een traan. Ook mijn klanten verras ik soms met een passend gedichtje (mag van Paula), reken maar dat dat gewaardeerd wordt!” – Saskia Romeijn-Hofte van De Kiem Coaching

Meer informatie over het boek: www.eigenwijs-counseling.nl/gedichtenbundel

Liefdevolle Vriendelijkheid, Sharon Salzberg

Tip van de secretaris, Léonne Meijs: Liefdevolle Vriendelijkheid.
Het was een onderdeel van haar afstudeerscriptie in Transpersoonlijke Coaching & Counseling. Zij draagt het in haar hart en streeft ernaar het dagelijks uit te dragen. 

liefdevolle-vriendelijkheid

Liefdevolle Vriendelijkheid, Sharon Salzberg

Levenslang hunkeren we ernaar onszelf lief te hebben en met anderen een intens gevoel van verbondenheid te ervaren. Angst voor intimiteit – zowel met anderen als met onszelf – veroorzaakt gevoelens van pijn en verlangen. Deze gevoelens kunnen echter ook aanleiding zijn tot een zoektocht naar vrijheid en ons de bereidheid geven een spiritueel pad te bewandelen.

In dit inspirerende boek laat Sharon Salzberg, een van de leidende spirituele leraren in Amerika, ons zien hoe het boeddhistische pad van ‘liefdevolle vriendelijkheid’ (metta) ons kan helpen het stralende en vreugdevolle middelpunt van ons wezen te ontdekken. Het leren leven met liefdevolle vriendelijkheid is een radicale andere richting te geven, in onszelf werkelijk geluk te ervaren en anderen met oprecht mededogen te benaderen.

Gebruik makend van eenvoudige boeddhistische leringen, wijsheid verhalen uit verschillende spirituele tradities, geleide meditatieoefeningen en haar eigen ervaring van 25 jaar onderricht en praktijk, geeft de auteur een heldere indruk van hoe in elk van ons liefde, mededogen, vreugde en gelijkmoedigheid tot ontwikkeling kunnen komen.

Het verhaal van KEO – Rob van der Niet

Heelheid op 5 niveaus, een boek met het verhaal van Keo, geschreven door onze penningmeester Rob van der Niet.

het-verhaal-van-keo

Het verhaal van Keo, Heelheid op 5 niveaus. Rob van der Niet

Dat gezondheid allesbehalve eendimensionaal is, weten VIV-therapeuten natuurlijk als geen ander. In dit boekje legt energetisch healer en spiritueel begeleider Rob van der Niet ook aan leken uit hoe dat precies zit. Hij doet dat in de vorm van een modern sprookje, dat gemakkelijk wegleest en toch heel veel waardevolle informatie geeft.

De hoofdpersoon, bosbewoner en houtbewerker Keo, heeft op een dag opeens last van zijn buik en wil daar vanaf. Wise Woman legt hem uit dat dat niet een kwestie is van even een pilletje slikken en klaar. Zij nodigt Keo uit om de verschillende aspecten van zijn leven eens wat nader te bekijken: zijn lichaam, maar ook zijn gevoelens, zijn gedachten, zijn relaties en zelfs zijn ziel – doet hij eigenlijk wel wat hem echt bezield in het leven?

Deze allegorie is in feite een praktische uitleg van het vijf-lagenmodel van gezondheid dat Rob in zijn praktijk hanteert en dat hieronder staat afgebeeld. Dit model geeft meestal snel inzicht in de belangrijkste oorzaak van disharmonie, zo luidt Robs ervaring.

Net als Robs eerste boekje, Ziel(s)gelukkig, is ook Keo geïllustreerd door een kunstenaar. In dit geval was dat Kimberley Struijk, slechts 16 jaar en vormgeefster in opleiding. Het boekje is in eigen beheer uitgegeven en verkrijgbaar voor € 14,95 via de website www.stukkenbeter.nl, of door een mailtje te sturen naar info@stukkenbeter.nl