Opleidingen

Natuurgeneeskundige opleiding hbo: onze lidmaatschapseisen

Heb je een natuurgeneeskundige opleiding op hbo-niveau gevolgd en werk je in een eigen praktijk? Dan kun je lid worden van onze beroepsvereniging. Ben je benieuwd of wij jouw opleiding erkennen? Op deze pagina lees je precies wat onze opleidingseisen zijn.

Als jij lid wilt worden van onze beroepsvereniging moet je voldoen aan onze toelatingseisen, waaronder de juiste opleiding. Dat doen wij om de kwaliteit hoog te houden. Wij laten daarom alleen vitaliteitsprofessionals toe, die een door ons erkende complementaire geneeskunde opleiding hebben gevolgd. Welke opleidingen erkennen wij precies?

Opleidingen geaccrediteerd door CPION, SNRO en/of SKB

Wij erkennen alle diploma’s die de SNRO heeft geaccrediteerd. Let op: dat betekent minimaal 2 keer een éénjarige opleiding of minimaal een tweejarige opleiding. Dit heeft te maken met de 160-uren eis waaraan een basisopleiding moet voldoen volgens de toelatingseisen.

Met een accreditatie afgegeven door Stichting Keurmerk Beroepsscholingen met kwalificatie SKB-A en/of SKB-B kun je ook lid worden van VIV. De overige SKB-kwalificaties erkennen wij alleen als nascholing en niet als volwaardige beroepsopleiding.

Natuurgeneeskundige opleiding hbo: eisen zorgverzekeraars

Een (erkend) diploma Medische Basiskennis (MBK) en/of Psychosociale Basiskennis (PSBK) volgens de Plato normen is geen verplichting voor het VIV lidmaatschap. Echter zonder aan deze Plato norm te voldoen, kom je niet in aanmerking voor een AGB code en dit heeft weer gevolgen voor de vergoedingen door zorgverzekeraars. Je diploma dient CPION, SNRO of SKB geaccrediteerd te zijn. Klik hier voor meer informatie over vergoedingen.

Staat jouw natuurgeneeskundige opleiding, op hbo niveau, in ons overzicht en voldoe je dus aan de opleidingseisen? Dan ben je van harte welkom als lid.

Ja, ik word lid!

Meer informatie of nog een vraag?

Staat jouw vraag niet tussen onze FAQ dan kan je contact opnemen met ons secretariaat.