ZZP’ER KRIJGT 2E BTW NUMMER

Geplaatst op: 15 oktober 2019

ZZP’ER KRIJGT 2E BTW NUMMER

hero (2).jpg

Alle ZZP’ers krijgen een nieuw btw nummer. Een extra btw nummer en iedereen moet hierin

Alle ZZP’ers krijgen een nieuw btw nummer. Een extra btw nummer en iedereen moet hierin voorzien zijn vanaf januari 2020. De belastingdienst is reeds gestart met toekennen van een tweede btw nummer, zodat je als ondernemer alvast aan de slag kan met voorbereidingen, de geldigheid ervan gaat in per 01 januari 2020.

Het huidige btw-nummer is niet passend bij de AVG regels en borgt de privacy van de ondernemer onvoldoende. Het btw-nummer is een persoonlijk en uniek nummer van 14 tekens. Je moet dit nummer vermelden op je facturen en je website, waarmee je aangeeft dat je btw-plichtig bent als ondernemende therapeut. Dit zijn wettelijke eisen.

  • Het nieuwe btw-nummer moet op je factuur en website
  • Het bestaande btw-nummer behoud je voor communicatie met de belastingdienst voor je btw-aangifte.

Ben je therapeut en heb je btw-vrijstelling? Dan ontvang je geen nieuw btw-nummer en dien je het bestaande btw-nummer van je facturen te verwijderen.

Zie de update van de belastingdienst d.d. 10 oktober 2019

bld_logo_belastingdienst
ZZP’er ontvangt 2e btw nummer per 01 januari 2020