TIPS BIJ EMOTIONELE STRESS

Geplaatst op: 17 april 2020

TIPS BIJ EMOTIONELE STRESS

home-1920x1200.jpg

Je ervaart stress en je wil er direct vanaf, maar hoe kan je dat doen?

Wat kun je nú doen tegen emotionele stress?

Je ervaart stress en je wil er direct vanaf, maar hoe kan je dat doen?

dont-panic-EFT-300x200
EFT als zelfhulpmiddel bij stress

Een belangrijk aspect bij emotionele stress is de behoefte aan verlichting en veel van onze therapeuten zijn daarin gespecialiseerd. Emotionele stress is namelijk één van de aspecten die voor disbalans kunnen zorgen.
Verlichting is moeilijk te zien, horen of voelen als je je in een situatie bevindt, waarvan de toekomst onzeker is.

Zowel emotionele stress als stress in het algemeen zijn slecht voor de werking van je immuunsysteem! Je lichaam gaat bij teveel stress in de overlevingsstand, waarbij de belangrijkste functies voorrang krijgen, ten koste van de op dat moment minder belangrijke functies. En bij die laatste categorie aan functies hoort ook je immuunsysteem. Dit is (wetenschappelijk) is bewezen, zoals het onderstaande filmpje van Dr. Burce Lipton ons vertelt.

https://www.youtube.com/watch?v=3YGKyJsH7fA

Zelfhulptechnieken bij emotionele stress

Er zijn veel zelfhulptechnieken bij emotionele stress en EFT (Emotional Freedom Techniques) is er daar één van. Een EFT- behandeling richt zich op het vergroten van jouw emotionele vrijheid. Het geeft je (weer) een gevoel van kracht wanneer je een bepaalde mate van regie hebt over je eigen gevoelens. Iets waar je in deze tijd wellicht extra behoefte aan hebt. Want EFT wordt ingezet bijvoorbeeld bij overweldigende emoties, onverwerkte gebeurtenissen of negatieve gedachten.

Belangrijk om te weten is dat niet iedereen een bepaalde emotie op dezelfde plaats in zijn of haar lichaam voelt. Wat wel algemeen is, is dat emotionele pijn stress bezorgt en je uit balans brengt.

Emotionele stress brengt je uit balans en zorg voor energetische (ver)storingen. Met EFT wordt de energetische storing in het lichaam opgelost. Dit gebeurt door zachtjes te kloppen op bepaalde drukpunten op het lichaam, zoals je in het plaatje kan zien.

EFT-Tappen-568x1024

Doorgaans doe je dat zelf, terwijl de EFT-therapeut het je voordoet. Dit kan gewoon zittend op een stoel, volledig gekleed.

Hoe werkt EFT?

Terwijl jij de drukpunten beklopt, maak je contact met de emotie waar je last van hebt. Hierdoor verandert de emotie en lost deze geleidelijk op. Veel mensen zijn verrast over de resultaten.

Het kloppen kan je ondersteunen met het uitspreken van een zin die betrekking heeft op jouw emotie, bijvoorbeeld: “Ook al voel ik me …., toch accepteer ik mezelf en houd ik van mezelf”. Onderaan deze blog zie je nadere uitleg en andere voorbeeldzinnen, aangereikt door Martin de Witte.

Daarin vind je ook specifieke tips van hoe je om kan gaan met emoties, angsten die Corona gerelateerd zijn.

Wil je meer tips uit onze andere blog? Lees dan na het tappen hier verder.

Blog mede mogelijk gemaakt door …

Deze blog is mede mogelijk gemaakt door VIV lid Martin de Witte.
Martin is Emotietherapeut, werkt veel met de techniek van EFT en kan jou als therapeut begeleiden in emotionele problemen/trauma’s.

Voor het verwerken van emotionele problemen/trauma’s heb je een therapeut nodig, om er later aan terug te kunnen denken, zonder daar nog negatieve emoties en nare lichamelijke gevoelens bij te ervaren.

De tijd van Corona Crisis brengt zorgen met zich mee. Kan voor gevoelens van angst zorgen, maar ook voor gevoelens van nutteloosheid, schaamte, verdriet of je schuldig voelen.

Martin werkt met deze gevoelens door jou te behandelen met EFT, maar EFT is ook een zelfhulpmethode, om je stressgevoelens van dit moment te verminderen.

Wil jij minder stress? Minder gevoelens van zorgen? Angst? Schuld?
Ga dan direct aan de slag en maak gebruik van dit gratis aanbod.

GRATIS EFT BEGELEIDING
Voor nu heeft Martin een gratis actie: zolang hij daar tijd en ruimte voor heeft, gaat hij jou helpen kosteloos je stress door Corona te verminderen m.b.v. telefonische EFT-behandelingen en je leren zelf EFT toe te passen. Stuur een mailtje naar info@emotietherapeut.nl met je telefoonnummer en dan belt hij je terug voor het maken van een afspraak.

EFT-als-zelfhulpmiddel-pdf-724x1024

Download hieronder de volledige informatie en oefening om met EFT aan de slag te gaan als zelfhulpmiddel bij emotionele stress.

VIV Nederland wenst je veel balans en vitaliteit toe en nodigt je uit gebruik te maken van deze mogelijkheid of anders te kijken naar een therapeut bij jou in de buurt voor hulp, ondersteuning en behandeling of een arts te raadplegen wanneer onverklaarbare klachten aanhouden.

Lees voor meer zelfhulp en praktische tips van andere vitaliteitsprofessionals de blog: “Tips hoe je angst kan verminderen”