HOLISTISCH WERKEN, WAT BETEKENT DAT?

Geplaatst op: 10 november 2020

HOLISTISCH WERKEN, WAT BETEKENT DAT?

home-1920x1200.jpg

Holistisch je gezondheid benaderen.

Holistisch je gezondheid benaderen. Niet alleen kijken naar een specifieke klacht maar kijken naar jou als mens in z’n totaliteit. Dat is wat onze VIV leden doen. Want voor ons ben jij als mens een een eenheid: fysiek, mentaal, emotioneel en spiritueel.

  • holistic

Holistische visie

VIV hanteert een holistische visie als uitgangspunt en willen daarmee een breder platform bieden en bereiken voor alle vitaliteitprofessionals.

Waarin de reguliere zorg nauw samenwerkt met onze vitaliteitsprofessionals. Omdat wij erin geloven dat een cliënt op die manier de beste kwaliteit van leven heeft tegen de juiste kosten. Mét behoud van menselijke maat.

Holistisch kijken wij naar herstel van vitaliteit, welzijn van mensen. Hiervoor zetten onze leden hun behandelwijze op in. Het betreft een vorm van geneeskunde, geneeswijzen met een integrale aanpak, waarbij aandacht is voor zowel de fysieke, emotionele, mentale als spirituele kant van jouw leven als mens. VIV heeft een brede groep van vitaliteitsprofessionals als leden. Coaches, therapeuten, behandelaars die werken volgens methodieken zoalals natuurgeneeswijzen, psychosociale geestelijke begeleiding, lichaamsgerichte behandelwijze, massage, acupunctuur of homeopathie.

Ga voor kwaliteit

Je hebt maar 1 lichaam, dus waarom zou je deze niet optimaal laten verzorgen en behandelen? Bij VIV zijn alleen erkende therapeuten aangesloten. Zo weet je zeker dat je de beste hulp krijgt. VIV-therapeuten stellen geen diagnose, maar werken samen met andere, ook reguliere zorgverleners.

Het is belangrijk om jou als mens te zien, in je totaliteit. Je bent niet alleen je klacht, je bent veel meer dan dat.

Balans voor lichaam en geest

Lichaam en geest staan niet los van elkaar, maar zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Wil je vitaliteit, dan is het belangrijk dat lichaam en geest met elkaar in balans komen en door holistisch te kijken naar jou als mens en je ook vanuit dat uitgangspunt te behandelen kunnen onze leden dat realiseren. Het maakt niet uit of je een psychosociaal consult, coachgesprek, massage, reflexbehandeling of acupunctuur behandeling ondergaat. Elke VIV therapeut hanteert een eigen werkwijze, met mogelijk een andere methodiek, maar met een holistische visie en werkwijze!

Erkende therapeuten: van burn-out tot rouwverwerking

VIV-therapeuten stellen geen diagnose, maar werken samen met de reguliere zorgverleners. Ze bieden aanvullende hulp bij onder andere:

  • Stress & Burn-out
  • Vermoeidheidsklachten
  • Hooggevoeligheid & HSP / HSS
  • Chronische klachten, ook reumatische
  • Trauma
  • Rouw- en verliesverwerking
  • Relatieproblemen
  • AD(H)D/klachten in het autistisch spectrum
  • Onzekerheid en faalangst

Al onze erkende therapeuten zijn integraal complementair therapeut. Dat betekent dat ze naar zowel de fysieke, emotionele als mentale kant van een probleem kijken. Wij geloven dat je daarmee de beste resultaten bereikt.

Weten of er een VIV therapeut bij jou in de buurt zit?

Vind nu een therapeut

meditation-1384758_1920-768x529

Volg je ons al op Facebook?