MINDSET VAN EEN COMPLEMENTAIRE COACH EN THERAPEUT

Geplaatst op: 30 januari 2019

MINDSET VAN EEN COMPLEMENTAIRE COACH EN THERAPEUT

hero (2).jpg

Ben jij zelfstandig ondernemer en weet jij dan welke mindset past bij de complementair

Ben jij zelfstandig ondernemer en weet jij dan welke mindset past bij de complementair werkende coach of therapeut? Dan weet jij hoe belangrijk het is om zelf in een positieve stemming en innerlijke houding aan het werk te zijn.

3 mindsets voor een bloeiende praktijk

Als therapeut en/of coach maak je heel wat behandelplannen voor je cliënten. Maar heb je wel eens een behandelplan voor je eigen praktijk gemaakt? Een communicatieplan opgesteld?

Als jij geen optimale flow in jouw praktijk ervaart, loont het tijd en moeite te onderzoeken waar de zwakke plek zit. Met die kennis kun je een behandelplan maken om je praktijk ‘gezonder’ te maken. Misschien kom je er dan gaandeweg achter, dat je vastloopt door je eigen mind. Want vaste overtuigingen zijn immers heel krachtig. Zonde toch, als je eigen gedachtenpatroon je succes saboteert?

Positieve mindsets voor groei! hand-hold-think-positive-message-brown-paper_38066-81-300x189

Wil je je praktijk laten groeien? Ontdekken welke mindset je als complementaire coach en/of  therapeut helpen naar een succesvollere praktijk? Lees dan door en ontdek deze positieve mindsets en hoe deze je verder vooruit helpen:

Mindset 1: ik weet wat ik wil bereiken.

Als jij niet weet wat jouw definitie van succes is, kun je dit succes ook niet aantrekken. Of in business termen: je weet niet of je succesvol bent, als je niet kunt meten of je op schema ligt. En dus is het heel belangrijk te definiëren wat succes voor jou inhoudt. Want succes is niet voor iedereen hetzelfde. Voor de ene therapeut is het bijvoorbeeld 70 nieuwe cliënten per jaar. Een ander vindt zichzelf succesvol met een omzet van € 3.000,- per maand. Het scherp hebben van jouw doelstelling is overigens niet alleen je eerste stap naar succes. Het geeft je ook een relaxter gevoel en zekerheid.

Mindset 2: mijzelf zichtbaar maken is waardevol

Jezelf zichtbaar maken is voor veel therapeuten een ‘ding’.  De meeste therapeuten zijn dienstbaar en willen vooral anderen helpen. Daardoor ben je niet zo gewend zélf naar buiten te treden. Misschien vind je het zelfs eng. Bijvoorbeeld omdat je bang bent om commentaar te krijgen of je privacy te verliezen. Maar zonder zichtbaarheid, kom je er anno 2016 niet. Ook jouw cliënten zoeken online naar de juiste therapeut. En ja, daar gebruiken ze ook social media voor. Waarom? Ze willen feeling met jou en je praktijk hebben, voordat ze in real life kennismaken.
Zorg daarom écht voor een up-to-date website en aanwezigheid op social media. Doe dat op een persoonlijke manier die bij jou past, bijvoorbeeld door tips te delen die linken aan jouw vakkennis, citaten te posten die je aanspreken of ontwikkelingen op je vakgebied te delen. Zie je? Het hoeft helemaal niet commercieel te zijn. Ook op social media kun aanwezig zijn vanuit je hart!

Mindset 3: ik mag om hulp vragen

De meeste therapeuten werken veel alleen. Hierdoor zit ‘om hulp vragen’ niet in hun systeem. Toch hoef je niet alles zelf te doen. Wil je bijvoorbeeld je praktijk succesvoller maken door je dienstverlening aan te scherpen, maar weet je niet hoe? Vraag dan je klanten eens om hun visie of mening. Zij zijn tenslotte ervaringsdeskundigen. Wil je blogs posten, maar ben je onzeker over je schrijfkunsten? Vraag dan bekenden met je mee te lezen. En heb je tevreden klanten? Dan willen ze vast wel een referentie schrijven. Goede ervaringen van anderen geven nieuwe klanten meer vertrouwen.
Allemaal voorbeelden van stappen naar succes, waarbij je gebruik kunt maken van helpers!

Tips & tricks

Als je met deze mindsets aan de slag gaat, til je je praktijk op een organische manier naar een hoger niveau.

Wil je nog meer tips & tricks voor een succesvolle praktijk? Meer tips voor een juiste, positieve mindset als complementaire coach en/of therapeut?
Download dan via de homepage ons e-book: “De 5 bouwstenen van een bloeiende praktijk!”

Lees ook onze blogs:
Succesvolle coaches en therapeuten
Wat is succesvol?
Nog meer marketingtips voor coaches en therapeuten 

money-2696229_1280-768x442
Groei in je mind is groei in jouw praktijk en meer tijd en ontspanning voor jou als complementair coach en / of therapeut