WELKE SOORTEN MASSAGE ZIJN ER?

Geplaatst op: 23 december 2021

WELKE SOORTEN MASSAGE ZIJN ER?

massage-2768832_1920.jpg

Massagetherapie kent verschillende massagesoorten en technieken.

Massagetherapie kent verschillende massagesoorten en technieken. In deze blog zetten we op een rijtje voor welke massagesoorten je terecht kan bij VIV therapeuten.
Ook verwijzen we je hier naar eerdere blogs over massagetherapie en zelfmassage.

wellness-589774_1920-768x512

Massagesoorten die helen en ontspannen

Massagetherapie

Massagetherapie is meer dan alleen een massage. Het brengt meer dan alleen ontspanning. Het is een lichaamsgerichte therapie die je leert te luisteren naar wat je lichaam te vertellen heeft. En massagetherapie kent verschillende technieken en massagesoorten.

Vandaag de dag zitten veel mensen meer in hun hoofd dan in hun lichaam. Wanneer jij ook zoveel in je hoofd zit, vergeet je hoeveel je lichaam je kan vertellen. Door aanraking kom je weer in contact met je lichaam. Je voelt waar fysieke, mentale, emotionele of relationele spanning zit. Toepassen van diverse massagetechnieken ontspannen lichaam en geest. Hierdoor wordt het zelf genezende vermogen van het lichaam gestimuleerd en kan de balans hersteld worden. Deze manier van massage wordt ook wel holistische massage genoemd, waarbij niet alleen ‘de klacht’, maar de mens als geheel, d.w.z. lichaam én geest, centraal staan. 

Soorten massage

Er zijn ontzettend veel verschillende soorten massage met legio massagetechnieken. wanneer je voor massagetherapie gaat, kennen onze VIV massagetherapeuten onder andere de volgende soorten massage

 • Dorn-therapie en Breuss-massage
 • Vaktherapie
 • Cupping massage
 • Hydromed massage
 • Triggerpoint
 • Oefentherapie
 • Manueeltherapie
 • Sportmassage
 • Zwangerschapsmassage
 • Lymfetherapie
 • Blessurebehandeling
 • Massage bij Kanker
 • Dry-Needling
 • Fybromassagetherapie
 • Ontspanningsmassage

Zelfmassage / zelfzorg

Je immuunsysteem is een belangrijk onderdeel voor vitaliteit. Je kan dit zelf gezond houden met eten, drinken en rust, maar ook met massage. Wist jij dat je met zelfmassage jouw immuunsysteem kan versterken?

Jacky Bekers demonstreert zelfmassage met een tennisbal

Een aantal massagesoorten uitgelegd

Er zijn veel meer massagesoorten dan wij hieronder weergeven. We geven een algemeen overzicht van waar je aan kan denken bij therapeutische massagesoorten.

 • Klassieke ontspanningsmassage.
  Een zachte massage met muziek, voor een diepe ontspanning. Hierdoor wordt het parasympatische zenuwstelstel geactiveerd welke zorgt voor herstel van lichaam en geest. De ademhaling wordt rustig, de hartslag langzamer, spieren en organen herstellen en energievoorraden worden aangevuld.
 • Klachtgerichte massage.
  Een massagetherapie van klachten zoals spierpijn, hoofdpijn, nek-, schouder- en rugklachten, stress en RSI. Hierbij kan gebruikt gemaakt worden van verschillende technieken. Esther Streur maakt hiervoor o.a. gebruik van de technieken Dry Needling en Manuele Therapie
 • Energetische massages. Alles in het universum bestaat uit energie, dus ook de mens. Een energetische massage is gebaseerd op de Traditionele Chinese Geneeskunde en bestaat uit meridaanmassages, drukpunten en gewrichtsrotaties. Doel is de energiebalans te herstellen. Lees meer in deze  BLOG van Rianne Zandee
 • Bindweefselmassage. Massage van het onderhuidse bindweefsel waardoor gerelateerde spier-, gewrichts- of orgaanklachten kunnen worden behandeld. Deze techniek is zeer effectief bij (langdurige) klachten van de nek, schouders en rug, maar kan ook bij benen en armen gebruikt worden. Meer informatie: BLOG.
 • Massage bij Kanker. Deze massage is specifiek gericht op mensen die kanker hebben, in behandeling zijn voor kanker maar ook voor de mensen die klaar zijn met behandelingen en in het verleden kanker hebben gehad. Kies hiervoor altijd een geschoolde masseur.
 • Lymfe Drainage. Ook wel lymfe massage of immuun boost genoemd. Deze massage wordt gegeven o.a tijdens periodes waarin men aan het detoxen is, na een blessure, een operatie, vocht vast houden in enkels, handen en ter ontspanning. Je kunt het in de vorm van een kuur doen voor de griep periode of hooikoorts seizoen. Littekens kunnen met deze massage techniek een verbetering krijgen. Deze vorm is ook zeer goed voor ontspanning en wisseling van de jaargetijden.

Herstel van balans

Door massage krijgt de cliënt ruimte om weer op een prettige manier het lichaam te gaan voelen. De aanraking biedt geborgenheid en rust. Er wordt weer contact met je lichaam gemaakt i.p.v. prikken, testen en infusen. Massagetherapie door VIV leden voegt leven toe!