Over Online ALV en nascholing

Online ALV en nascholing

"Gek op stress……maar niet altijd"

Stress en veerkracht is iets waar wij allemaal dagelijks mee te maken hebben en onze cliënten dus ook. Om de veerkracht van ons stresssysteem te behouden of zelfs te vergroten, is het van belang dat we inzicht hebben in de werking van ons stresssysteem en begrijpen hoe we daar zelf invloed op kunnen uitoefenen. Bovendien is een cliënt die in balans is meer geneigd een breder perspectief te zien op zijn eigen situatie en meer in staat om gezond en nieuw gedrag vol te houden. Belangrijke voorwaarden dus voor een succesvolle begeleiding!

We zijn allemaal weleens prikkelbaar en moe, maar wanneer wordt het echt ongezond? Door allerlei oorzaken, denk aan fysieke, psychologische en omgevingsfactoren, kunnen we dusdanig uit balans raken dat we spanningsklachten ontwikkelen. Dit kan zich uiten in een gestrest gevoel, stemmings- en angstklachten, maar ook in fysieke of cognitieve klachten. Daarnaast vallen we terug op automatisch en impulsiever gedrag.

In deze interactieve, online bijscholing krijg je kennis over de psychofysiologie van ons stress- en herstelsysteem. Waarom is stress goed, maar kan het ons ook ziek maken? En wat gebeurt er in ons brein en in ons lijf als we te veel spanning ervaren? Waarom herkennen we dit vaak te laat? Je leert stressklachten beter herkennen en de ernst ervan in te schatten. Ook wordt besproken wanneer verwijzen is aangewezen en je krijgt praktische handvatten die helpen om stressklachten te verminderen.

In deze workshop gaan we in op:

  • De werking van ons stresssysteem, wat gebeurt er in ons lichaam en in ons brein?
  • Hoe inspanning en herstel samen voor veerkracht zorgen
  • Wat gebeurt er fysiek en mentaal bij overbelasting van ons stresssysteem? Hoe kun je dit herkennen en de ernst inschatten?
  • Een aantal interventies om herstel te bevorderen.

Omdat we allemaal te maken hebben met stress en veerkracht is deze workshop interessant voor jezelf en voor je cliënten!

De docenten:

Carolien Hamming: directeur van CSR Centrum,
stressdeskundige en docent

Merel Veen: CSR-docent en CSR-coach, mindfulnesstrainer, ex-huisarts


Over CSR Centrum

CSR Centrum is een kenniscentrum op het gebied van stressklachten. Kenmerkend voor CSR is de psycho-biologische benadering van stress(klachten) en veerkracht. Deze is wetenschappelijk onderbouwd en gestoeld op meer dan 20 jaar klinische ervaring. Ongeveer 4 weken voor de bijscholing ontvang je per mail materialen die je tijdens de bijscholing nodig hebt.

Online middagprogramma (digitaal)
Inloggen: v
anaf 12.30 uur
Aanvang nascholing: 13.00 uur
Pauze*: van 14.45 uur tot 15.00 uur
Einde: 17.00 uur
*korte pauze voor een sanitaire stop en het nuttigen van een versnapering

Kosten
Aan deze nascholing zijn voor VIV-leden geen kosten verbonden. Niet-leden betalen € 55,00.

Geldigheid nascholing
De nascholing betreft 1 dagdeel. Wanneer je zowel aan de ALV als aan de nascholing deelneemt, dan geldt deze dag als 2 dagdelen. Het bewijs van deelname wordt naderhand via e-mail verstuurd en kan opgevoerd worden voor de nascholingsverplichting.