Over Online VIV ALV voor leden & nascholing voor leden en niet-leden door Laurna Fenenga

Online VIV ALV voor leden & nascholing voor leden en niet-leden door Laurna Fenenga

Online VIV ALV voor leden.
Nascholing "De impact van ontwikkelingstrauma op het hoogsensitieve kind en de gevolgen ervan op de gezondheid en volwassenheid" door Laurna Fenenga.

Deze ervaringsgerichte bijscholing wordt gegeven door Laurna Fenenga en verbindt orthomoleculaire therapie met heling van ontwikkelingstrauma klachten oftewel complex trauma. Het werkingsmechanisme van trauma in het lichaam is complex en kan verschillende fysieke, emotionele en neurobiologische reacties omvatten, met name bij ontwikkelingstrauma.

Ontwikkelingstrauma veroorzaakt pijn en soms zit deze pijn zo diep dat het lastig is om deze aan te gaan, te doorvoelen en te doorwerken. Vaak gaat dit gepaard met (chronische) stress en heeft het invloed op je brein, zenuwstelsel en je gehele lijf. Trauma wordt zelfs onbewust doorgegeven van generatie op generatie. En wat zijn dan de gevolgen van eerder genoemde zaken op je gezondheid?

'Trauma is not what happens to you, but what happens inside you as a result of what happened to you.' – Gabor Mate

Met name de verwondingen die in de jeugd zijn opgelopen laten sporen na in de ontwikkeling van het hoog sensitieve kind waarbij het gezinssysteem onder druk stond. Deze kunnen bestaan uit langdurig afgewezen worden, pestgedrag, emotionele en/of fysieke verwaarlozing. Ook scheiding van ouders of (verbaal en/of emotioneel) misbruik kunnen trauma’s veroorzaken. De daaruit voortvloeiende problematiek op het gebied van gedrag, relaties en gezondheids-klachten wordt vaak niet in verband gebracht met jeugdtrauma’s, omdat de relatie ermee vaak in andere hoeken wordt gezocht.

Ook kunnen deze wonden zich later uiten in de vorm van pleasegedrag, angstgevoelens, eenzaamheid, leegte, woede aanvallen, depressie of burn-out. Ook worden de effecten van stress en trauma behandeld met thema’s als traumabrein, werking van het zenuwstelsel, zelfregulatie, hechtingsproblematiek, manieren van overleven, de effecten van de chronische freeze reactie en de invloeden van trauma op diverse systemen in je lijf zoals het brein, zenuwstelsel, de darmen en de fysiologie. Het laat zien dat de effecten hiervan op gedrag, gevoelens, denken en de gezondheid als volwassene groot kunnen zijn.

In deze bijscholing wordt naast psycho educatie met veel praktische somatische oefeningen gewerkt waardoor bij de cliënt een beweging in gang wordt gezet naar meer innerlijke verbinding, een optimale gezondheid en versterking van de veerkracht en levenskracht.

Geldigheid nascholing
De ALV betreft één dagdeel en de nascholing betreft één dagdeel. Circa 10 werkdagen na de bijeenkomst wordt het bewijs van deelname automatisch in je online dossier gezet. Dit bewijs kan opgevoerd worden voor je nascholingsverplichting 2024.

Aanmelden
Aanmelden kan via de aanmeldknop aan de rechterzijde van deze pagina. Aanmelden is mogelijk tot en met vrijdag 25 oktober 2024.

Annulering
Mocht je je na het aanmelden voor de nascholing toch willen afmelden, dit kan kosteloos tot uiterlijk vrijdag 25 oktober 2024. Meld je af via de website en stuur daarna uitsluitend nog een email naar het secretariaat: info@vivnederland.nl.

Programma van Online VIV ALV voor leden & nascholing voor leden en niet-leden door Laurna Fenenga

Op zaterdag 2 november:
9:30 - 10:00 Ontvangst
10:00 - 12:00 VIV ALV d.d. 2 november 2024
12:00 - 13:00 Lunch pauze
13:00 - 17:00 Nascholing "De impact van ontwikkelingstrauma op het hoogsensitieve kind en de gevolgen ervan op de gezondheid en volwassenheid" Door Fenenga, L.V. (Laurna)

Lees meer over het programma

Aanmelden

Je kunt je nog aanmelden. Kom je ook?

Ja, ik wil mezelf aanmelden

Prijzen

Ticket Prijs
Niet-leden ticket Nascholingsbijeenkomst € 165,00

Annulering
Mocht je je na het aanmelden voor de nascholing toch willen afmelden, dit kan kosteloos tot uiterlijk vrijdag 25 oktober 2024. Meld je af via de website en stuur daarna uitsluitend nog een email naar het secretariaat: info@vivnederland.nl.